Woocommerce Product Filters

Wat je moet weten over WooCommerce voor je begin. WooCommerce is een ‘grote’ plugin en kan op termijn je web site vertragen, maar dat is wel wat kort door de bocht.

Lichtgewicht Webshop Pakket

WooCommerce is bedoeld om een webshop mee op te zetten, er zitten heel veel functies in die je niet nodig hebt en weer zult moeten verbergen. Denk aan categorie weergave, filtering en een overzichtspagina of een checkout met adresgegevens. Het opzetten kost veel meer tijd en heeft veel meer haken en ogen dan een simpel bestelformulier. Daarnaast heb je een winkelmand functie en kan je facturen sturen. Ook heb je per product een mooie pagina.

En uiteraard een server die snel genoeg moet zijn. Bezuinig niet op internet hosting en kies bij voorkeur een partij die bekend is met de combinatie WordPress en WooCommerce.

De e-commerce triggers werken niet. Als je een weggever aanbied dan werkt MailChimp for WordPress heel fijn samen met Gravity Forms en kan je mooie formulieren maken. En je hoeft bij WordPress hosting GF niet eindeloos veel instellingen na te lopen. Zoals btw tarieven, verzendmethoden en account instellingen. Zeker bij een virtueel product heb je die opties niet allemaal nodig.

Softaculous software program kan je heel makkelijk dan zelf een kopie maken van je website en backups instellen. Deze software website bouwen program moet aanwezig zijn binnen je internet hosting omgeving. Let hier op als je nog een hostingpartij zoekt.

Als je overweegt meerdere producten te gaan verkopen dan is WC een betere keuze. Om betalingen te kunnen doen heb je een fee provider nodig. Op dit second is Mollie de goedkoopste oplossing met € 0,29 per geslaagde transactie. Maak een account aan op Mollie en houd er rekening mee dat dit even tijd kost vanwege de verificaties en insturen van ID. Welke plugin je ook kiest, voor beide heb je Mollie account nodig.

Woocommerce, Van Simpele Plug

Of wil je serieus met e-mailmarketing aan de slag. Voor dat laatste is WooCommerce heel geschikt. Gravity Forms is een betaalde plugin maar werkt ook goed samen met MailChimp. Het is een stuk lichter en is ook makkelijk te koppelen met Mollie via wordpress webshop de free of charge plugin ‘GF Mollie by Indigo’. Je kan makkelijk een automation koppelen maar zult meer met tags en segmenten moeten gaan werken.

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.Reactie annuleren