Informatie Over Hypotheken, Hypotheekrente, Hypotheek Afsluiten

Meestal is je maximale hypotheek het hoogst bij een rentevaste periode van 10 jaar. Dat komt omdat de toetsrente dan meestal het laagst is. Hoe lager de toetsrente hoe hoger je maximale hypotheek. Je toetsinkomen is het inkomen waarmee jouw maximale hypotheek wordt berekend. Dat is niet altijd gelijk aan jouw bruto inkomen.

De bank oordeelt van geval tot geval of het mogelijk is een vraagover te verstrekken. Dat geldt ook voor de situatie waarin ouders borg willen staan voor de hypotheek van hun kind. De beoordeling is mede afhankelijk van het productenassortiment van de hypotheekverstrekker.

Hypotheek Oversluiten Of Niet?

De hypotheekverstrekker houdt er rekening mee dat je na je pensionering een lager inkomen heeft. Wilt je jouwaflossingsvrije hypotheekoversluiten? Een onafhankelijke adviseur kan je hierin adviseren. De genoemde kosten zijn veelal aftrekbaar van de belasting. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan berekenen wat alles voor je gaat kosten. De adviseur kan ook kijken hoeveel het je oplevert om je hypotheek over te sluiten. Dit moet namelijk de kosten compenseren die je hebt vanwege het oversluiten van de hypotheek.

Meest complete overzicht Vergelijk de actuele rentes & vind de beste rente. Meest hypotheek complete overzicht Vergelijk de actuele spaarrentes & vind de hoogste rente.

Hypotheken

Wachten hoort erbij als je een hypotheek aanvraagt. Weten wat jij kunt lenen voor je droomhuis? Doe onze berekening en je krijgt een indicatie van de maximale koopsom. Dan kom je niet in aanmerking voor de Arbeidsmarktscan. Een hypotheek aanvragen met een perspectiefverklaring kan wel. De benodigde documenten worden hieronder beschreven, ze moeten voldoen aan een aantal eisen, die worden nader toegelicht. Wanneer een document niet goed wordt aangeleverd kan dit vertraging in het proces opleveren.

De geldverstrekker toetst je aanvraag aan een aantal regels en stelt vervolgens een offerte op. In de offerte staan onder meer het bedrag van de lening, de hypotheek voorwaarden, het rentepercentage en de maandelijks te betalen termijnen. Bereken wat u op basis van uw bruto inkomen per jaar of per maand kunt lenen.