Hoe Maak Je Zelf Een Eigen WordPress Website

We maken het starten met WordPress eenvoudig dankzij automatische installatie. Geoptimaliseerd voor zoekmachines is WordPress out of the box uitstekend ingericht voor zoekmachines als Google en Bing. Je website is gelijk voor mobiele apparaten bereikbaar dankzij responsive webdesign, iets wat zoekmachines erg belangrijk vinden. Door middel van plugins, thema’s en widgets (waarover later meer!) bepaal je zelf van A tot Z hoe je website eruit komt te zien. WordPress, en het internet, staan niet stil en daarom zijn er altijd wel nieuwe dingen te leren op het gebied van thema’s, plugins, web optimization en beveiliging. Webhosting – Naast de registratie van een domeinnaam heb je webhosting nodig, zodat je website ook daadwerkelijk via het internet te bereiken is.

Soms kan het handig zijn om de format van je categorie pagina’s aan te passen. Zo doen onze klanten dit bijvoorbeeld vaak om de vindbaarheid in Google te verbeteren. Zo worden de categoriepagina’s aangevuld met further content material zoals teksten, video’s, afbeeldingen en eventuele call wordpress website to actions. Met de Theme Builder kun je de layout van de categorie pagina volledig naar wens aanpassen. Dit geldt overigens ook voor andere taxonomieën die je hebt ingesteld op je web site.

In dit artikel gaat het weer eens over de techniek van het bouwen van een WordPress website. Wij hosten op eigen servers in beveiligde data centres waardoor uw WordPress web site snel en betrouwbaar on-line staat. Wij ontwikkelen WordPress websites, webshops, websites die als e-magazine werken en zelfs uw website als een app voor smartphones. Frank is behalve deskundig ook fijn in de communicatie. Er volgt altijd bericht terug en ook pro-actief onderneemt hij actie. Zo hoef ik bijvoorbeeld niet bang te zijn belangrijke WP-updates te missen. Behalve deskundigheid is ook het financiële plaatje vooraf inzichtelijk.

Wie Werken Er Aan Je WordPress Website?

Wanneer je alles al geregeld hebt en hier al een pagina voor hebt aangemaakt, dan kun je instellen dat WordPress dit ziet als jouw privacy-pagina. Wanneer je net begint met je website zal je niet heel veel doen. Wellicht dat je Google Analytics installeert of dat je een Facebook vind ik leuk knop op de pagina van je website plaatst en dat soort dingen. Hier zal je ook al informatie over moeten geven op een privacypagina. WordPress maakt automatisch verschillende afbeeldingen aan wanneer je een afbeelding toevoegt op je web site. Bij de WordPress Media-instellingen heb je invloed op hoe groot de formaten worden en in welke map de uploads die je doet worden geplaatst. Wanneer je echter op de link “Update Services” klikt, kom je op een pagina van WordPress terecht met meer URL’s die je zou kunnen toevoegen.

De meeste WordPress thema’skennen een primaire en een secundaire kleur. Als je het brand van Shell hebt, dan is de keuze niet moeilijk. Primaire kleur is rood en de secundaire kleur die je gebruikt is geel. Rood gebruik je als de primaire kleur voor je call-to-actions.

Je hebt nu de gelegenheid om een domeinnaam te registreren. De software van WordPress is gratis te downloaden. De internet hosting en de domeinnaam van een web site zijn echter niet free of charge.

Het is een hele taak voor zoekmachines om uit te vogelen welke web sites het meest relevant zijn voor een zoekopdracht. Om de beste websites aan de zoeker te laten zien, worden websites ook op verschillende factoren getest. Maar jij kunt ze ook gewoon een stapje voor zijn! Zorg ervoor dat je je web site snelheid in verschillende browsers meet om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Daarnaast is de ‘PageSpeed Insights’ software van Google een handig hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in hoe je de snelheid van je website kunt verbeteren. De internet hosting van je web site is ook een keuze die invloed kan hebben op de snelheid. Er is een flink aanbod in hostingpakketten, en de prijzen van hosting kunnen flink uiteen lopen.

Voor bijna elke denkbare functionaliteit is er wel gratis plugin beschikbaar. Heb je een klein price range, heb je al ervaring met WordPress en vind je het niet zo erg om antwoorden op jouw vragen te Googelen? Dan kan je kiezen voor het goedkopereonline starterpakket van € four wordpress webshop,45 per maand. Wanneer je het WordPress hostingpakket van xel.nl afneemt, dan kan je de vraag bij ons neerleggen. Dit kan je op jaarbasis tientallen uren uitzoekwerk schelen. En het is ook een fijn gevoel dat je iemand gewoon kan bellen als je er even niet uitkomt.

Bij een website maak je gebruik van een select aantal kleuren. De kleurcodes onthouden van je kleuren is geen pretje. Persoonlijk vergeet ik het in ieder geval steeds en het kost toch weer een klein beetje tijd om het iedere keer weer op te zoeken. Naast dat je de tekst kunt aanpassen zie je ook nog meer mogelijkheden qua instellingen. Bij Separator kun je eventueel een scheidingslijn toevoegen. Bij Typography kun je de lettertype, lettergrootte en kleur aanpassen.

Koppelingen met Telebankieren waardoor bezoekers met o.a Ideal kunnen betalen behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Bij het omzetten van een web site naar een WordPress domein helpen wij je graag verder.

Deze zijn zo geconfigureerd dat WordPress hier het beste op kan draaien. Verder kun je jouw web site ook versnellen doormiddel van CDN , cache, code optimalisatie en bestands verkleining. Wel kun je blokjes toevoegen, dit zijn widgets. Je kun through widgets, Zoeken, Menu’s , Downloads of blokjes met html code activeren, op de plekken die het thema daarvoor beschikbaar heeft gesteld. Het is bij WordPress altijd mogelijk om van WordPress thema te wisselen, met behoud van de content WordPress hosting. Dit biedt met name voordelen in het ontwikkeltraject waarbij je snel kunt reageren op de voorkeuren van je doelgroep. In december 2018, is met WordPress 5.0 de nieuwe editor Gutenberg erbij gekomen waarmee gebruiker zelf pagina’s kunnen indelen.

Free Of Charge WordPress Handleiding 2022

De vertaling moet dan nog wel gebeuren, Wil je dit niet, dan is de volgende optie een .com extensie. Net als het maken van de WordPress website kun je de zoekmachineoptimalisatie zowel zelf doen als uitbesteden. Er zijn various online marketing-bureaus die kunnen helpen bij het vergroten van jouw autoriteit, maar hier kan wel een aardig prijskaartje aan hangen. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing, waarbij je bijvoorbeeld de blogartikelen zelf schrijft en de techniek overlaat aan een gespecialiseerde partij. Daarnaast heb je widgets, die je bereikt via ‘weergave’, waarmee je elementen die op meerdere pagina’s terugkomen kunt aanpassen. Voordat je WordPress installeren kunt heb je eerst een domeinnaam en webhosting nodig.

  • Je kunt namelijk zelf kiezen op welke pagina’s je bovengenoemde templates publiceert.
  • Daar wordt stap voor stap uitgelegd wat je allemaal kan aanpassen en hoe je dat doet.
  • Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie.
  • Voor het maken van een webwinkel heb je de WordPress plugin Woocommerce.

Zorg dat je navigatie logisch en hiërarchisch is en zorg dat alle niveaus die gelijk zijn dezelfde prioriteit kennen. Een optie is om het groen van de primaire kleur ook als secundaire kleur te gebruiken. Hiermee schep je echter verwarring voor je bezoekers, dus dit is zeker niet aan te raden. De juiste kleurcombinatie kiezen is een lastig ding. Als je er gevoel voor hebt dan kun je dit waarschijnlijk wel. En anders zijn er handige tools die je hier zeker bij kunnen helpen.

Verder kun je altijd een stap verder gaan, iets wat ik je zeker kan aanraden, en zelf back-ups maken van je WordPress web site. Wanneer je een website aan het maken bent met WordPress, wil je misschien nog niet direct pottenkijkers. Je website is tenslotte nog niet klaar, waardoor het niet altijd even handig is om al bezoekers te ontvangen. Je kunt er daarom voor kiezen om je web site af te schermen met een wachtwoord. SiteGround is een WordPress internet hosting provider die officieel door WordPress aanbevolen wordt. Je krijgt hier geen domeinnaam of internet hosting gratis, maar je krijgt wel 60% korting op de 1e contractperiode.

Met JouwWeb of het professionele (en duurdere!) Phoenix kun je veilig en makkelijk zelf een web site bouwen. Met de tekstverwerker kun je teksten plaatsen en hier gemakkelijk afbeeldingen aan toevoegen. Boven de editor staat een knop om media toe te voegen en hiermee kun je snel een afbeelding uploaden.

Vanaf duurdere abonnementen worden hier ook caching en staging aan toegevoegd. Het goedkoopste pakket zal voor 90% van het standaard gebruik goed genoeg zijn. Het best verkochte Theme bij Themeforest is Avada, deze is meer dan 500 duizend keer verkocht. Avada is een ‘multi-purpose’ template waarmee je veel verschillende web sites kunt maken. Als je een vrij domein hebt gevonden kies je voor een Webhosting bedrijf én een internet hosting pakket. Dit hosting pakket is een stukje schijfruimte dat je huurt in een groot datacenter ergens in Nederland. Wij zijn realistisch in de prijzen en kunnen voor ieder budget een scherpe prijs neerleggen om een WordPress web site te laten maken.